Managementul calitatii
Anunturi licitații/achiziții
!!!AVERTIZĂRI/ATENŢIONĂRI
Control intern managerial
GHID COMPORTARE CUTREMUR
Impozite şi taxe locale
Protecția datelor cu caracter personal
 

 


 
Telefoane utile
Contacteaza-ne mai jos
 
 

   MONITORUL OFICIAL LOCAL

 
 

DSC03970           Marţi, 19 octombrie a avut loc lansarea oficială a proiectului socio-educaţional de prevenire şi combatere a maltratării copiilor „Să spargem tăcerea” derulat în parteneriat de Consiliile locale din Dorohoi şi Cholet, Asociaţia pentru Solidaritate şi Dezvoltare Comunitară CIVICUS şi Centrul Departamental de Dezvoltare Pedagogică Maine-et-Loire. La manifestare au participat consilieri locali, reprezentanţi ai Primăriei Dorohoi, ai D.G.A.S.P.C. Botoşani, ai Poliţiei, Spitalului, D.A.S. Dorohoi, directori, cadre didactice şi elevi din şcolile implicate.


          Utilizând metode şi materiale aplicate de partea franceză într-un proiect de succes ce se derulează din 2002 la Cholet, partenerii şi-au propus să crească disponibilitatea comunităţii locale de a interveni în favoarea copiilor maltrataţi, să întărească parteneriatul între instituţiile cheie implicate în prevenirea abuzurilor îndreptate împotriva copiilor.

          Pe parcursul acestui an şcolar, în cadrul proiectului se vor desfăşura seminarii cu adulţii pe tema respectării drepturilor copiilor, o campanie de informare asupra consecinţelor maltratării, dezbateri cu copii a unei cărţi de benzi desenate fără cuvinte pentru identificarea unor posibile moduri de acţiune.

          Lansarea proiectului a fost urmată de o dezbatere a reprezentanţilor instituţiilor implicate ce a vizat îmbunătăţirea intervenţiei directe şi a colaborării pentru prevenirea şi combaterea relelor tratamente aplicate minorilor.

         „Este responsabilitatea noastră ca aleşi ai comunităţii să ne implicăm în protejarea copiilor în pericol şi să-i ajutăm şi pe alţii să o facă.” a declarat consilierul local Marius Ionescu – iniţiatorul şi coordonatorul proiectului.

Ultima actualizare (Miercuri, 10 Noiembrie 2010)

 
Casa Municipală de Cultură
Descarcare formulare
Jurisprudența CEDO
SOLVIT- soluții la problemele legate de drepturile dvs europene
Protectia datelor cu caracter personal
MONITORUL OFICIAL LOCAL
Căutare
F.R.D.S. Proiect - Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor
Oferte vânzare teren
Proiect transfrontalier Dorohoi-Edinet-Briceni
CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență